Home » SEO

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wat is SEO, hoe kom je hoger in Google?

SEO staat voor Search Engine Optimalization of zoekmachine optimalisatie. Het is de techniek die gebruikt wordt om hoog te eindigen in de zoekresultaten van Google. Betere vindbaarheid levert namelijk heel veel voordelen op.

Wat levert SEO op?

Bijna alle webwinkels gebruiken SEO om de vindbaarheid te vergroten. Het is dus van enorm belang voor online ondernemers. Website optimalisatie zorgt ervoor dat je de concurrentie online aan kan gaan. Wie de juiste middelen gebruikt, kan hier heel effectief in zijn. De meeste mensen die zoekmachines gebruiken kiezen vaak uit de eerste drie resultaten en gaan niet verder dan de eerste pagina. Wanneer je hier tussen staat levert dat meer bezoekers en nieuwe klanten op.

Het voordeel van SEO

SEO biedt grote voordelen. Het belangrijkste pluspunt is dat het verkeer op de website er ook echt met een doel komt. Dat komt omdat ze specifiek op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt en je zo ook gevonden hebben. De kans dat zij een koop doen is dus ook een stuk groter. Zoekmachine optimalisatie levert dus meer op dan alleen meer bezoekers op de website.

Professionele aanpak

Een SEO-specialist voor zoekmachine optimalisatie inhuren betekent dat er aan meerdere zoekwoorden gewerkt wordt. Dit betekent dat de website op meerdere zoekwoorden goed gaat scoren. Zo is heel gericht te zorgen dat het verkeer op de website toeneemt. Aan de hand van het zoekvolume is te bepalen hoeveel een succesvolle aanpak met SEO je kan opleveren.

1.
Content

Content voor relevantie

2.
Backlinks

Backlinks voor hogere authoriteit

3.
Consistentie

Juiste technieken en een snelle website

Wat onze klanten zeggen?

Lees wat onze klanten zeggen en ontdek ook zelf het effect van een krachtig webdesign

Webdesign Direct
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 17 recensies
beoordeel ons op
Fijn contact met Lorenzo. Samen met LowApp heeft hij keihard gewerkt aan ons Tech Matchers platform! Momenteel samen bezig aan onze SEA campagne. Wij gaan graag door met Webdesign Direct:)
Prima ervaring met Lorenzo voor de ontwikkeling van de eerste versie van onze Gifts website.
Erg tevreden met onze nieuwe website. We hebben ook advertenties lopen via Webdesign direct die meteen klanten opleverden. Alles werkt goed erg blij mee ga zo door!
Snel contact, kennis van zaken en levert volgens verwachtingen.
Webdesign Direct helpt ons maandelijks met de SEO voor ons installateursbedrijf. Wij zijn erg tevreden met de eerste resultaten. Ze hebben ontzettend veel verstand van SEO en webdesign en het is fijn om hun om advies te kunnen vragen. Zeker een aanrader!
Zeer tevreden met de geleverde diensten van webdesign-direct. Ze hadden werkelijk waar een zeer goed luisterend oor voor de klant. Hierdoor zal al mijn wensen voor onze website tot uiting gekomen.Top bedrijf, ga zo door!
Erg prettige ervaring met dit bedrijf. Zijn duidelijk, laten precies weten wat wel en niet kan en natuurlijk niet onbelangrijk, de prijs is erg schappelijk.Hopelijk kan de site weer wat jaartjes mee 🙂
Hele mooie website gemaakt, snel en goed contact. Aanrader!
Zeker een aanrader!
De naam zegt het al Webdesign Direct was direct een succes.
Top site laten maken door webdesign direct!
Ik heb een onwijs fijne samenwerking gehad met Webdesign Direct. We konden fijn schakelen, mijn ideeën en vragen werden begrepen en gerealiseerd. Ook bereikbaar in het weekend... erg blij met de service!
js_loader

Hogere zoekposities bereiken

Het is altijd van belang om op de eerste pagina van de resultaten van Google te staan. Dat betekent dus ook dat gebruikmaken van Google SEO veel kan opleveren. Het helpt je om het verkeer naar je website aanzienlijk te vergroten. Dit betekent wel dat je moet durven investeren in website optimalisatie. Dat is de manier waarop je kan groeien.

Beginnen met SEO

Een begin maken met SEO doe je door goed zoekwoordenonderzoek te doen. Zo weet je hoe de mensen die online naar jou op zoek zijn hun zoektocht beginnen. Dit is dus misschien wel één van de belangrijkste stappen in het verbeteren van de vindbaarheid. Je ontdekt welke woorden potentiële klanten gebruiken en hoe je die kan benutten. Aan de hand van deze woorden is een content marketingstrategie op te stellen. Zo is alle content op je website geoptimaliseerd om klanten te trekken.

SEO uitbesteden

SEO zelf verzorgen is mogelijk, maar stelt je wel voor een flinke uitdaging. Die uitdaging kan je er als ondernemer misschien wel helemaal niet bij hebben. Het is vooral belangrijk dat alle technieken op de juiste wijze worden uitgevoerd. Een SEO-specialist kan namelijk meer doen dan alleen het uitvoeren van de standaardtips die overal online te vinden zijn. Door volledig te richten op website optimalisatie zijn de beste resultaten te bereiken. Hoger komen in Google is dan een kwestie van tijd.

Een goede analyse maken

Het verzorgen van SEO betekent eerst uitgebreid analyseren. Het is belangrijk om te weten op welke punten de website voldoet en waar deze tekortschiet. Aan de hand daarvan is een plan voor optimalisatie te maken. Daarbij kijk je niet alleen naar de content, maar ook naar de technische kant. Hierbij wordt altijd uitgegaan van de factoren die van waarde zijn voor Google SEO. Dat betekent wel dat ook het zoekwoordenonderzoek moet worden gedaan om te ontdekken op welke zoekwoorden gericht moet worden.

Verschillende soorten technieken

SEO toepassen betekent meerdere verschillende technieken inzetten. Denk bijvoorbeeld aan vele verschillende onpage optimalisatie technieken. Die maken je website beter gestructureerd en dus beter vindbaar. Denk ook aan offpage technieken zoals linkbuilding. Ook daarmee is een website optimalisatie mogelijk. Beide kanten zijn dan ook even belangrijk.

Linkbuilding

Een van de technieken die veel kan bieden is linkbuilding. Door voor een goed linkprofiel te zorgen is het mogelijk om de website aantrekkelijker te maken voor zoekmachines zoals Google. Het gaat daarbij niet alleen om het verzamelen van links, het gaat vooral ook om de kwaliteit van de links. Dit maakt werken met specialisten belangrijk

Content

Succesvol zijn online kan niet zonder goede contentstrategie. In de eerste plaats doordat het schrijven van sterke content kan bijdragen aan het hiervoor genoemde linkbuilding. Goede content wordt veel gedeeld. Daarnaast helpt het om bijvoorbeeld de zoekwoorden die uit het zoekwoordonderzoek naar voren komen net wat vaker in de juiste context op de website te krijgen.

Techniek

Een website moet goed in elkaar zitten. Alles moet gemakkelijk te navigeren zijn. Ook is het belangrijk dat de laadsnelheid goed op orde is. Er zijn veel manieren om te zorgen dat dit goed op orde komt en blijft. Het is dan wel slim om dit samen met specialisten te doen.

Geef jouw project de kickstart die het nodig heeft!

100+

Websites/webshops opgeleverd

10 jaar

Thuis in webdesign & SEO

1M+

Website bezoekers gegenereerd

Onze tools: