Home » SEO » Linkbuilding

Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding betekent het op zoek gaan naar relevante links naar jouw website vanaf allerlei plekken online. Het is een techniek die wordt gebruikt om beter te scoren op bepaalde zoekwoorden in zoekmachines. Het verkrijgen van een hogere positie leidt vaak tot meer verkeer en dat leidt weer tot meer klanten. Dit maakt dat een goed linkprofiel van grote waarde is voor bedrijven en dus de moeite waard is om na te streven.

Verbeterde vindbaarheid

Linkbuilding wordt door zoekmachines nog altijd als een belangrijke factor gezien. Het is een manier om te laten zien hoeveel autoriteit een website heeft. Meer backlinks van betrouwbare bronnen zorgt ervoor dat een website hoger geplaatst wordt in zoekmachines. Daarom was linkbuilding in 2021 nog altijd heel waardevol en zal het dat ook nog wel enige tijd blijven. Wel is het belangrijk om een goed profiel van waardevolle links te verzorgen. Links vanuit content vergaren is bijvoorbeeld erg belangrijk. Dit maakt het werken met specialisten ook waardevol.

Toename van het aantal bezoekers

Wat doet linkbuilding nu eigenlijk voor je? Het helpt je om je positie te verbeteren in een zoekmachine. Hoe hoger je staat, bij voorkeur top 3, hoe beter je bezocht wordt. Omdat er veel concurrentie is, is het ook belangrijk om alle middelen in te zetten om dit te bereiken. Links van branche gerelateerde websites helpen je daarbij. Zo kan je door linkbuilding goed toe te passen zorgen dat er een toename in het aantal bezoekers op je website te zien is. Dit kan voor alle soorten ondernemingen van grote waarde zijn. Bovendien komen bezoekers niet alleen via zoekmachines, maar ook via de links zelf.

Waarom een linkbuilding?

Linkbuilding helpt je de vindbaarheid van je website te vergroten. Dit is echter wel heel gemakkelijk gezegd. Om linkbuilding goed toe te passen is veel kennis nodig. Het is daarom vaak het best om er gewoon een specialist bij in te schakelen. Iemand met ervaring in het vak heeft veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het benutten van een groot netwerk om de links te plaatsen. Denk ook aan een slimme en efficiënte werkwijze. Dit levert ook sneller resultaat op. Bovendien hoeft het niet veel te kosten. De grootste voordelen van linkbuilding zijn:

1.
Beter vindbaarheid

Betere vindbaarheid in Google

2.
Relevante bezoekers

Meer relevante website bezoekers

3.
Belangrijke factor

Backlinks behoren tot de top 3 van belangrijkste ranking factoren

4.
Hogere authoriteit

Backlinks zorgen voor een hogere website authoriteit

5.
Geloofwaardigheid

Backlinks maken je website geloofwaardig en vindbaar voor Google

6.
Meer omzet

Door de toename in relevante website bezoekers levert jouw website meer op

Wat onze klanten zeggen?

Lees wat onze klanten zeggen en ontdek ook zelf het effect van een krachtig webdesign

Webdesign Direct
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 16 recensies
beoordeel ons op
Fijn contact met Lorenzo. Samen met LowApp heeft hij keihard gewerkt aan ons Tech Matchers platform! Momenteel samen bezig aan onze SEA campagne. Wij gaan graag door met Webdesign Direct:)
Prima ervaring met Lorenzo voor de ontwikkeling van de eerste versie van onze Gifts website.
Snel contact, kennis van zaken en levert volgens verwachtingen.
Webdesign Direct helpt ons maandelijks met de SEO voor ons installateursbedrijf. Wij zijn erg tevreden met de eerste resultaten. Ze hebben ontzettend veel verstand van SEO en webdesign en het is fijn om hun om advies te kunnen vragen. Zeker een aanrader!
Zeer tevreden met de geleverde diensten van webdesign-direct. Ze hadden werkelijk waar een zeer goed luisterend oor voor de klant. Hierdoor zal al mijn wensen voor onze website tot uiting gekomen.Top bedrijf, ga zo door!
Erg prettige ervaring met dit bedrijf. Zijn duidelijk, laten precies weten wat wel en niet kan en natuurlijk niet onbelangrijk, de prijs is erg schappelijk.Hopelijk kan de site weer wat jaartjes mee 🙂
Hele mooie website gemaakt, snel en goed contact. Aanrader!
Zeker een aanrader!
De naam zegt het al Webdesign Direct was direct een succes.
Top site laten maken door webdesign direct!
Ik heb een onwijs fijne samenwerking gehad met Webdesign Direct. We konden fijn schakelen, mijn ideeën en vragen werden begrepen en gerealiseerd. Ook bereikbaar in het weekend... erg blij met de service!
js_loader

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding komt neer op het verzamelen van links op andere websites. Dit gebeurt niet lukraak. Het is belangrijk dat deze links van relevante bronnen komen. Het algoritme van een zoekmachine ziet zo’n link als een stem op een website. Hoe meer stemmen, dus links, een website krijgt, hoe populairder deze dus moet zijn. De meest populaire websites bij een bepaalde zoekterm komen ook bovenaan in de zoekmachine. Met linkbuilding kan je deze links dus opbouwen. Dit kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door blogs en artikelen te plaatsen op relevante websites, maar ook via social media en zoekmachines. Het totale net aan links moet van goede kwaliteit zijn. Dit is wat linkbuilding inhoudt.

Verschillende manieren van linkbuilding

Een linkprofiel moet eigenlijk uit kwalitatieve backlinks die op verschillende manieren vergaard zijn bestaan. Daarvoor zijn verschillende technieken beschikbaar. Het is belangrijk om te zorgen voor een balans tussen de verschillende vormen. Op die manier is Google het meest tevreden te stellen en zorg je dat je beter scoort in de zoekmachines. Een profiel wordt pas als natuurlijk gezien wanneer aan de diverse onderdelen wordt voldaan. Het inhuren van een specialist in linkbuilding heeft om die reden de nodige waarde.

Zelf backlinks toevoegen

Een manier om linkbuilding te verzorgen is door zelf backlinks toe te voegen. Het is op sommige websites mogelijk om jezelf aan de database toe te voegen. Het toevoegen van links is op zich heel gemakkelijk. Let alleen wel op de kwaliteit van de website waar je dit doet.

Backlinks vragen

Backlinks vragen doe je bijvoorbeeld aan vrienden en bekenden met een eigen website. Je kan daar dan op verschillende manieren op komen te staan. Dit kan bijvoorbeeld in een artikel of op een aparte linkpagina. Je vraagt simpelweg of er ruimte voor jou is en je komt er te staan.

Backlinks ruilen

Backlinks ruilen is vergelijkbaar met het vragen van backlinks. Met dat verschil dat degene die een link naar jouw website plaatst ook een link vanaf jouw website terug verwacht. Ook bij deze vorm zijn er verschillende plaatsingsmogelijkheden.

Backlinks kopen

Backlinks kopen is een methode die veel wordt toegepast. Dit gebeurt bijvoorbeeld in de vorm van een advertorial of een gastblog. Je koopt eigenlijk ruimte op een website om een link te plaatsen. Die link komt dan bijvoorbeeld in een artikel te staan. Soms kan het kopen ook om een andere vorm van adverteren gaan, zoals een banner.

Backlinks verdienen

Backlinks verdienen doe je door je kennis en autoriteit te tonen. Wanneer jij bijvoorbeeld op jouw website veel goede content plaatst waar anderen van kunnen leren, dan wordt er vaak naar jouw content gelinkt door bijvoorbeeld andere bloggers en specialisten. Zo bouw je op een natuurlijke manier links op die je verdient.

Backlinks behouden

Het is ook belangrijk om je backlinks te behouden. Dit betekent dat je relevant moet blijven, maar misschien ook dat je opnieuw zal moeten betalen als je ze gekocht hebt. Al deze zaken kunnen meespelen bij het behoud van jouw netwerk aan backlinks. Let vooral ook op dat alle links naar jouw pagina’s blijven werken en je geen 404-melding krijgt.

Waar let je op bij linkbuilding?

Als het om linkbuilding gaat, dan zijn er bepaalde regels waar je je aan moet houden. Zo is het belangrijk dat je niet willekeurig je links plaatst. De links moeten op relevante websites staan zodat je jouw autoriteit kan tonen. De tekst waaronder de link wordt geplaatst is de anchortext. Het is belangrijk dat dit goed matcht met de zoektermen die worden gebruikt. Daarnaast wil je zeker zijn van de goede waarde en de goede verhoudingen.

Relevantie

Relevantie is misschien wel de belangrijkste factor bij linkbuilding. Het is belangrijk dat de website waarop de link staat relevantie is voor de link zelf. Verkoop je televisies? Dan wil je natuurlijk niet op een website over sportvissen komen te staan. Een enkele irrelevante link schaadt niet, maar hoe meer het er zijn hoe slechter dit is voor je resultaat.

Link tekst (anchor text)

Linkbuilding draait ook om ankerteksten. Zo bouw je een zogenaamd ankertekstprofiel op. Dit is de tekst waar je link uit bestaat. Dit moet voor een belangrijk deel je merknaam zijn, maar er is meer om op te letten. Zo kan je ook een bepaalde categorie of een bepaald merk uitlichten met de ankerteksten. Let erop dat je zorgt voor een natuurlijker verhouding tussen de ankerteksten. Dit is vaak specialistisch werk wat je het best aan professionals kan overlaten. Als het gaat om soorten ankerteksten, dan zijn er de exact match, phrase match, partial match, branden match, naked url, random text en imagelink.

Links naar de homepagina

Het is wel belangrijk om vooral links op te bouwen naar de homepage van jouw website. Wanneer je backlinks gaat verzamelen, dan let je er dus op dat de verhouding gunstig uitvalt voor de links naar je homepagina, ten opzichte van de andere categorieën waar je naar verwijst.

Linkwaarde

Kijk vooral ook naar de waarde van de website waarop je de links laat plaatsen. De waarde bepalen van een website doe je vooral door daar tools voor te gebruiken zoals trust flow of domein autoriteit. Hoe beter een website scoort, hoe interessanter het voor jou is om er een link te plaatsen. Dit levert je een betere score in de zoekmachine op.

Structureel nieuwe backlinks verzamelen

Het is belangrijk om in het juiste tempo nieuwe backlinks te verzamelen. Je moet zorgen voor een voortdurende stroom. Het valt de zoekmachines op wanneer je op een dag ineens 100 nieuwe links opbouwt. Om vervolgens weer maanden niet te groeien. Groei je echter bijvoorbeeld 20 dagen met zo’n 5 links per dag, dan is dit een natuurlijk tempo. Dit wordt ook wel link velocity genoemd.

Backlinks zorgen voor autoriteit

Lang niet iedereen is goed bedreven in linkbuilding. Er liggen dus kansen voor ondernemers op dit gebied. Het is daarbij vooral belangrijk om te zorgen voor autoriteit. Door zelf goed te scoren, maar ook links te vergaren van andere websites die als specialistisch worden gezien, is het gemakkelijk mogelijk om snel posities te stijgen in de zoekresultaten.

Sterk linkprofiel

Om linkbuilding optimaal te benutten is het belangrijk om de juiste backlinks te vergaren. Dit bepaalt de populariteit van jouw website, waar zoekmachines zich ook op richten. Het is dan wel belangrijk dat de backlinks ook relevant zijn. Daarom wordt elke link gewogen. Een link van een kleine website wordt minder zwaar meegeteld dan één van bijvoorbeeld een grote nieuwssite. Door te werken met een linkbuildingspecialist is te zorgen voor het juiste linkprofiel en dus voor meer succes in de zoekmachines.

 

Geef jouw project de kickstart die het nodig heeft!

100+

Websites/webshops opgeleverd

10 jaar

Thuis in webdesign & SEO

1M+

Website bezoekers gegenereerd

Onze tools: