Nieuwe lengte van de meta description in Google

Lengte van meta description in Google verhoogd

Het aantal toegestane karakters in de meta description is verhoogd en inmiddels officieel door Google bevestigd. Het resultaat hiervan is dat er meer informatie kan worden weergeven in de zoekresultaten van Google. Gebruikers hebben nu meer informatie om te beslissen waar ze op gaan klikken. De nieuwe minimale lengte van de meta description is in 2017 verhoogd naar 230 karakters. De lengte van de meta description die in Google wordt weergeven hangt af van de zoekopdracht. Wanneer een zoekopdracht meer informatie opvraagt zal er een langere beschrijving worden weergeven.

Wat is de maximale lengte?

Google heeft in 2017 de lengte van de meta description aangepast naar 230 karakters. Deze aanpassingen van de meta description in Google lijken echter in 2018 weer terug gedraaid te zijn naar 155 karakters.

Wat is de impact op mijn website?

Google geeft niet altijd de meta description weer die jij handmatig hebt aangemaakt. Wanneer de zoekopdracht geschikt is zal Google content van je website combineren om de juiste meta description te weergeven voor de zoekopdracht. Met het nieuwe limiet heeft Google nu meer ruimte om een geschikte beschrijving te selecteren. Het verhoogde limiet betekend niet dat je nu gelijk alle meta descriptions moet aanpassen. De meeste zullen gewoon hun lengte van 155 karakters behouden. Wanneer Google een andere beschrijving relevanter vindt voor de zoekopdracht, zal deze automatisch verlengt worden met content uit je website.

Meta description optimaliseren

Voor SEO heeft de nieuwe meta description weinig invloed. Als het goed is heb je tijdens het maken van al je meta descriptions goed nagedacht over de tekst die je hebt neergezet. Het doel voor SEO blijft nog altijd om content te creëren van hoge kwaliteit en relevantie. Schrijf je meta description altijd naar gebruikersintentie en zorg voor relevantie informatie. Het advies dat wij je willen meegeven is om te experimenteren met de nieuwe lengte van de meta description. Dus wanneer je een nieuwe pagina aanmaakt zorg dan voor een meta description die de nieuwe lengte heeft. De meta description voor bestaande pagina’s kun laten zoals ze zijn.

Laat een reactie achter

Onze tools: