5 beste websites voor gratis foto’s

Foto\’s op je website zijn tegenwoordig erg belangrijk. Eigenlijk kun je niet meer zonder. Elke blog of pagina op je website heeft weer een foto nodig. Goede stockfoto\’s zijn vaak erg duur. Daarom geven we je in dit artikel een overzicht van de 5 beste websites voor gratis foto\’s!

Rechtenvrije foto\’s

Rechtenvrije foto\’s mogen vrij gebruikt worden voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik. Iedere stockfoto website heeft echter wel weer zijn eigen voorwaarden. Dit geld ook voor betaalde stockfoto websites. De meeste rechtenvrije foto\’s mogen niet worden doorverkocht en zijn ook niet bedoeld om te bewerken of gebruiken in een logo. Op de meeste websites in dit artikel kun zonder een account te maken gratis foto\’s downloaden.

Gebruiksvoorwaarden

Check voor het gebruiken van rechtenvrije foto\’s altijd wat de voorwaarden zijn. Elke foto website heeft zijn eigen voorwaarden en deze kunnen nog wel eens erg verschillend zijn. Je moet uit eindelijk zelf de keuze maken om de foto\’s te gebruiken. Als de voorwaarden niet gelden voor jou is het verstandig om gratis foto\’s op een andere website te zoeken.

Gratis foto websites

 1. Pixabay.com
  Pixabay is erg populair en heeft een groot aanbod. Naast gratis foto\’s hebben ze echter ook gratis video\’s en vector bestanden.
 2. Pexels.com
  Pexels verzameld zijn foto\’s gratis van andere websites en heeft daarmee een breed aanbod aan gratis foto\’s.
 3. Freeimages.com
  De naam van deze website komt vaak voor op het internet. Freeimages.com is veel gebruikt en heeft bovendien zo\’n 500.000 foto\’s tot zijn beschikking.
 4. Pxhere.com
  Pxhere biedt rechtenvrije foto\’s van hoge kwaliteit. De foto\’s mogen overal gebruikt worden en je hoeft geen gegevens achter te laten.
 5. Unsplash.com
  Deze website heeft op het eerste oog veel weg van een blog. Maar als je verder kijkt zie je dat er veel goede foto\’s te vinden zijn.

\"\"

Gratis foto\’s gebruiken

Met alle bovenstaande websites heb je nu de mogelijkheid om gemakkelijk nieuwe foto\’s voor je website of blog te vinden. Gebruik deze websites goed zodat je geen dure stockfoto\’s hoeft te kopen. Foto\’s van social media mag je niet zomaar gebruiken. Hiervoor moet je eerst toestemming vragen bij de eigenaar.

Onze tools: